Vistas de página en total

sábado, 7 de diciembre de 2013

Manel GUELL la Educación de la Inteligencia Emocional

El vilafranquí Manel Güell ha publicat el llibre ¿Tengo inteligencia emocional?  a l’editorial Paidós (Barcelona, 2013). Es tracta d’un llibre de divulgació que planteja  30 preguntes  sobre emocions i intel•ligència emocional i proposa 29 respostes basades en un treball de síntesi d'autors que provenen de diferents orientacions psicològiques i humanístiques que tenen en comú el pensament racional, el rigor científic i la contrastació de les seves hipòtesis. 
Les preguntes són del tipus: Hi ha emocions positives i emocions negatives? On estan les emocions? Influeixen les emocions en la presa de decisions? Es poden educar les emocions? Tenen emocions els animals? És el mateix una emoció que un sentiment?. Cada pregunta va acompanyada d'un petit test que ens permet saber el nostre grau d'intel•ligència emocional.
Tot plegat en un llenguatge assequible i sense renunciar a exposar els matisos i la complexitat dels temes que es tracten. Es mostren exemples de conductes i de situacions quotidianes amb propostes de millora a l'abast de qualsevol. És un llibre d'intel•ligència emocional i d'emocions que, a més de donar informació, suggereix estratègies i recursos de canvi i millora.
Manel Güell és formador, consultor i coach d’equips i professor associat de la Universitat de Barcelona (UB).  Dissenya i imparteix cursos, tallers, conferències, a l’administració pública, centres educatius, institucions i empreses. Ha publicat programes educatius i diversos llibres d’assaig i de psicologia. Els darrers títols publicats són: El arte y la belleza ( Octaedro, 2013)No tinc temps per pensar (Octaedro, 2011), El món des de Nova Zelanda. Tècniques creatives per al professorat.  (Graó, 2008), ¿Per què he dit blanc si volia dir negre? Tècniques assertives per al professorat i els formadors.( Graó,  2005).

No hay comentarios:

Publicar un comentario